LinnaSteel Oy

Veko-hallit - tilaa toimia

LinnaSteel Oy on liike-, tuotanto- ja vapaa-ajan tilojen suunnittelun ja rakentamisen asiantuntija. Rakenteet perustuvat teräsrunkoon, joka on tiloiltaan joustava ja luja. Silti rakennus on kevyt mikä tekee perustamisen helpoksi.

Veko-hallit ovat nopeita pystyttää, edullisia sekä energiatehokkaita - todellisia tehoneliöitä toimintaasi varten.

Linnamäki Steelistä saat tarvitsemasi palvelun uutta halliasi varten. Voimme suunnitella, valmistaa ja rakentaa hallin Avaimet käteen -periaatteella täysin valmiiksi. Voimme myös ottaa hoitaaksemme vain jonkin osan projektistasi tarpeen mukaan. Kaikki teräsrakenteet tehdään omalla konepajalla – suunnittelu ja tuotanto samassa paikassa takaa laadun.

Oma betonivalimo takaa perustusten ja rungon yhteen sopivuuden. Rakenteet suunnitellaan ja valmistetaan samassa paikassa, näin virheet ovat minimoitu Valimo tekee perustus- ja sokkelielementtejä myös muille rakentajille.

Veko-ratkaisu

Veko-ratkaisu on kokonaisuus, jossa hoidamme puolestasi kaiken rakentamiseen liittyvän suunnittelusta valmiiksi halliksi.

Rakennus suunnitellaan yksilöllisesti toiveittesi ja tarpeittesi mukaan monipuolisia Veko-vaihtoehtoja yhdistellen. Valmis halli nousee nopeasti ja kustannustehokkaasti, vaikka maaperä ei olisikaan rakentamiselle paras mahdollinen, sillä keveytensä ansiosta hallin perustamisessa voidaan käyttää ns. kantavaa pilarianturaa. Tämä säästää kustannuksia huomattavasti.

Veko-osatoimitus

Veko-osat ovat laadukkaita ja luotettavia komponentteja, joita voidaan hyödyntää myös osana muuta kokonaisuutta. Asiakas voi valita Veko-valikoimasta tarvitsemansa osat. Toimituksiin voi sisältyä:

Veko-tila

Veko-tilaratkaisun lähtökohta on halliin suunniteltu toiminta. Veko mahdollistaa lukuisia erilaisia vaihtoehtoja, joista voidaan suunnitella kuhunkin käyttötarkoitukseen parhaiten soveltuva kokonaisuus. Näin tiloista saadaan tarkoituksenmukaisia ja tehokkaita.

Veko-hallit soveltuvat erinomaisesti teollisuuskäyttöön esimerkiksi tuotantolaitokseksi tai korjaamoksi. Erilaiset vapaa-aikaan liittyvät liikuntatarpeet kuten urheiluhallit, maneesit ja jäähallit saavat myös tarkoituksenmukaiset puitteet Veko-halleista. Liikerakennuksiksi Veko-hallit soveltuvat niin ikään monipuolisesti esimerkiksi auto- tai maatalouskaupan tarpeisiin. Myös varastointiin voidaan rakentaa joko kylmää tai lämmintä tilaa joustavasti tarpeen mukaan.

Veko-tekniikka

Perustus: lujalle, mutta kevytrakenteiselle hallille riittävät perustaksi valmiiksi valetut, maan päälliset, kantavat pilarianturat.

Runko: jäykkäkantainen kehä on runkorakenteen perusta. Pituussuunnassa runko jäykistetään tuulitukien avulla. Myös katto-orret, kantavat välipohjapellit ja seinäelementit ovat osa jäykistävää rakennetta. Käyttökohteesta riippuen runko voidaan palosuojata palosuojamaalilla.

Seinät: useimmiten seinät ovat ohutlevyistä ja mineraalivillasta tai polyuretaanista liimattua sandwich-elementtiä, mutta myös muut vaihtoehdot ovat mahdollisia - vaikkapa puu.

Vesikatto: normaalisti vesikattona on profiilipelti. Loivissa katoissa käytetään kermitkatetta. Yksi vaihtoehto on polyuretaani kattoelementti, joka on pienissä katoissa edullisin vaihtoehto. Katto-ortena käytetään joko puuta tai Z-orsia mitoituksesta riippuen.

Yläpohja: yleensä käytetään kantavaa profiilipeltiä, jonka päälle puhalletaan ekovilla.

Ovet ja ikkunat: suunnitellaan tarpeen mukaan. Myös isot oviaukot ja ikkunapinnat ovat mahdollisia.

Rakennuksen ilmanvaihto ja energiatehokkuus suunnitellaan käyttötarkoituksen ja sijainnin mukaan parhaalla tavalla.

Välipohjat: kantava teräsrunko jonka päällä ontelolaatta, liittolaatta tai kertopuu/levy rakenne

Väliseinät: monesti sama rakenne kuin ulkoseinissä, toimitetaan osissa kipsilevy tms.

Veko-suunnittelu

Veko-hallien suunnittelutiimillä on yli viidentoista vuoden kokemus teräsrakentamisesta. Tämän ja hallin joustavan perusrakenteen ansiosta voimme vastata tehokkaasti asiakkaan tarpeisiin ja toiveisiin. Käytössämme olevien uusimpien mallinnus- ja suunnitteluohjelmistojen avulla tuotamme valmiit aineistot myös lupaviranomaisia varten.

Oma insinööritoimisto suunnittelee rakenteita myös muille teräsrakentajille. Teräsrakenteet suunnitellaan uuden Eurocode 3:n mukaan

Uudenmaan Viva Oy, Kylänvanhimmantie 29, 00640 Helsinki. Puh. 020 741 3056, Fax 020 741 3080 www.vivalkv.fi